Hermot ja kärsivällisyys...

Miten kauan hermot kestää kasvaa takaisin, kymmeniä vuosia, pari vuotta vai kuukausia. Mulla tää on nyt kestänyt vuoden kuusi kuukautta ja 10 päivää... Alan olla aika täynnä tätä tunnetta.. Mikään kipulääke ei meinaa auttaa ja se mikä auttaa edes vähäsen rupee oleen tapissa, että mun maksa ja yksi ainut munuainen kestää tän lääkkeen käytön. Normaalisti tällä nukutetaan ihmisiä, kun mulla se on kipulääkkeenä. Vähän vaan pelottava ajatus, mut toisaalta se on ainut mikä auttaa mun helvetillisiin hermokipuihin niin en uskalla siitä vielä luopuakkaan... Siitä tuleen oleen tosi tosi vaikee vierottaa, kun se on niin paljon tullu henkiseksikin avuksi. Ensin pitäis voittaa luottamus, että pärjään ilman sitä ja uskon jonkun toisen lääkkeen auttavan yhtä hyvin. Nyt on kuitenkin ihan eri skaala kokeilla kaikkia normaaleja hermokipulääkkeitä, kun toi vatsa on ruvennu toimimaan paremmin ja sieltä imeytyykin jotain.

13.10 on urologilla käynti, missä tehdään urodynaaminen testi. Jonkin verran pelottaa mikä vastaus sieltä tulee, jos koko rakon normaali toiminta on menny lopullisesti niin........... Kaikki on sen typerän mokan takia, mikä tapahtu viime keväänä. Sitä ennen kaikki oli kuitenkin kunnossa ja toimi normaalisti. Ihan vähän vaan ahdistaa jos tulee huonot uutiset...

Kommentit

 1. Paska juttu. Helvetillinen kipu meinaa tappaa.
  Muakin sattu vuosia kovasti, piippukin oli jo huulilla kahesti mutta jaksoin onneks viellä.
  Aattelin kanssa että en varmaan pääse hermokipulääkkeestä koskaan eroon, mutta kyllä se muutamassa kuukaudessa sitten saatiin alas ajettua.

  Nykyään menee enää 12 kipuläähettä / vrk, että hyvin alkaa mennä. Tarttee vaan muistaa aina syödä jotain, ettei vatta pala täyteen reikiä. Vaikka vaan haukku ompusta tmv.

  Toivotaan että sullakin se helpottaa, on mielestäni ihme että oot ees henkissä, kun sellanen metallinkappale sun läpi meni.

  Koita jaksaa, kyllä se joskus helpottaa. :)

  VastaaPoista
 2. En millään haluais olla "päivän pilaaja"Mulla vioittu viimeisemmässä selkäleikkauksessa
  hermoja,sitä ennen oli puristuksissa niin kauan että niitä myös "kuoli"
  Ainakin mulla on tilanne se,että ei tule palautumaan koskaan.
  Lopputulos,jatkuva molemminpuolinen alaraaja särky,välillä lähes kestämätön.
  Tätä jatkunut yli 10 vuotta.Mutta olen sulle pistänyt oman maili osoitteen,ja pystyisin antamaan sulle tietoa,esim.Lääkkeistä jotka ei pilaa sun sisuksiasi.Nää on sellaisia
  josta en haluais täällä kirjoitella.En ole mikään lääkkeiden ammattilainen,muuta kun niiden käytössä,ikävä kyllä,enkä niistä varmaan tule koskaan eroon pääse aivan kokonaan.Toinen tärkeä asia on kivunhallinta,tätä vähän karsastin kun mulle tästä alettiin juttelemaan,usein pelkkä tukihenkilö riittä,kun on samalla aaltopituudella,ja tietää mistä puhutaan.Voisin olla sulle tukihenkilö.En ole mikään pedufiili ja muutenkin suhtteelisen "terve" : )Jos näin voi tässä tilanteessa sanoa.Myöskin olen naimisissa ja viiden lapsen isä,joten en ha myöskään seurustelu kumppania : )

  VastaaPoista
 3. Moikka heidi mun pitää jatkaa vähän samalla linjalla kuin torsti eli olla päivän pilaaja mulla uhrattiin reilu vuosi sitten reidestä sellainen hermo joka säätelee polven toimintoja ja sen seurauksena tarviin polvitukee näillä näkymin loppu elämän kun tulee välillä sellainen tilanne että jalka lähtee alta josta syystä kaaduin viime vuonna kaks kertaa mutta sitten toiseen asiaan hermot kasvaa todella hitaasti eli se vaatii sulta pitkää pinnaa ja toivotaan ettei tuu sulle huonoi uutisia ensi viikolla ja sulla on mun meili osote jos haluut jutella lisää mutta nyt ei muuta kuin hyvää syksyä sinulle heidi ja kaikille muille myös

  VastaaPoista
 4. Koeta jaksaa kuitenkin. Niin pitkään on elämää kun toivoa riittää. Kun olen seurannut sinun blogia niin tulee mieleen, että ihmisellä on voimakas halu elää ja se tulee esille vasta silloin kun on tosipaikka edessä. Et varmaa olisi itsekkään uskonut ennen tätä tapahtumaa millaiset henkiset voimavarat sinulta löytyy. Asioilla on tapana järjestyä ja niin käy varmasti sinullekkin

  VastaaPoista
 5. Moikka! Hieno blogi tosi ikävästä aiheesta, hurjasti voimia!!

  Olisitko niin ystävällinen ja ottaisit yhteyden support@gamblers.fi

  Kiitos!

  VastaaPoista
 6. Tsemppiä poliisikoululta! Oot urheuden esimerkki monelle, vaikka ne monet eivät sinua ole tavanneetkaan!

  VastaaPoista
 7. Paranevat hermo korjaantuu 1mm per vuorokausi. 15cm 150 vuorokautta ja niin edelleen. Terkuin inhorealisti

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Näin tämän mulle leikkauksen jälkeen lääkrit kertoi kun vaurioituneen hermon toimintaa odoteltiin ja kättä kuntoutettiin. Siksi kovin varma olen. 15cm hermo korjaantui 150 päivässä, kuten lääkäri lupasi.

   Poista
  2. Riippuu kauanko ollut pois pelistä, mulla oli pahasti puristuksissa monta hermoa, osa vioittui leikkauksessa, kymmenen vuotta on tästä, tilanne edelleen sama,ei toimi.No antaa olla, tää on Heidin plogi, hyvää päivän jatkoa sulle, ja Heidille, tietysti myös muille.

   Poista
  3. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

   Poista
 8. Usko pois, joskus se ratkaisu löytyy, itsellä oli 25-vuotta migreeni, joka päivä, mikään ei auttanut, mutta kuin sattuman oikusta erän toisen neurologisen vamman hoito paransi migreeninkin, hauskaa on että koko sen 25-vuoden ajan tiesin ja jaksoin uskoa että ratkaisu löytyy :) Yle areenassa on muuten kiva dokkari Linasta, juokset sinäkin vielä : http://areena.yle.fi/1-2277786

  VastaaPoista
 9. Oletko kunnossa kun ei ole kuulunut uutta kirjoitusta?

  VastaaPoista
 10. Oletko kunnossa kun ei ole kuulunut uutta kirjoitusta?

  VastaaPoista
 11. Riippuu mitä hermoja ja missä. Selkärangan hermot ei parane välttämättä ollenkaan, eikä varsinkaan aivoissa olevat hermosolut. Muut ns. ääreishermot kasvaa maksimissaan tuon 1-2mm vuorokaudessa, olettaen että olet muutoin terve ja nuori. Prosessia hidastaa iän lisäksi se, että hermo kasvaa vain toisesta päästä, eli siitä mikä on liitettynä selkärankaan. Se alkaa kasvattaa "juuria" jokaiseen ilmansuuntaan, etsien sitä toista päätä. Jos toinen pää on kaukana, se ei välttämättä löydä sitä ollenkaan ja juurista muodustuu oikea hermokimppu, hyvänlaatuinen kasvain, jota kutsutaan neuroomaksi. Tai sitten siinä kestää niin kauan että hermo, eli se joka ei ole kytköksissä mihinkään, alkaa kuolla. Tässäkin tapauksessa kuoleva hermo jättää tunnelin, johon juuret voivat kasvaa ilman että törmäävät arpikudokseen. Arpikudos muodostaakin sitten toisen ongelman. Se painaessaan hermoa, aiheuttaa kipua. Arpikudoksen leikkaus on riski, koska leikkaus muodostaa lisää arpikudosta.

  Kuntoutuksessa katsotaan miten hermot alkaa kasvaa, vai tarvitaanko neurologin apua.

  VastaaPoista
 12. Toivottavasti voit hyvin ja kaikki on kunnossa.

  VastaaPoista
 13. Heidi onko kaikki hyvin kun ei ole kuulunut mitään pitkään aikaan
  t;Timo

  VastaaPoista
 14. Ihania uutisia oli Iltiksessä ainakin :D Mahtavaa että oot päässy käymään Vaasassa ja sulkkistaki oot päässy pelaamaan! Hurjasti paranemis-tsempityksiä Heidille <3

  http://www.iltalehti.fi/uutiset/2015120520737360_uu.shtml

  VastaaPoista
 15. Onko kaikki kunnossa kun ei oo tullu pitkään aikaan postausta?<3

  VastaaPoista
 16. Mukavaa tviikonloppua ja oli ilo kuulla toista kautta, että olet pelaillut sulkkista. Upeeta Heidi.

  VastaaPoista
 17. Olet loistava esimerkki ettei Vaasan veri vapise, itselläni sokeritauti vahingoitti hermoja ja alle 50V jouduin eläkkeelle. Kivut hirveät enkä parane koskaan.

  VastaaPoista
 18. Niin ei ollut tarkoitus valittaa vaan toivon että paranet, kipu ei ole kiva kaveri ja Sinun esimerkin mukaan olen vähentänyt voimakkaita kipulääkkeitäni. Paljon onnea opiskeluihin ja kuntoutumiseen, voimia.

  VastaaPoista

Lähetä kommentti

Suositut tekstit