Kolmas kerta toden sanoo...

Tää aika täällä tuntuu ihan epätodelliselta, oon niin monta kertaa joutunu alottaan alusta. Kun ensimmäisen kerran pääsin teholta vuonna 2012 syksyllä, pääsin aika nopeasti kävelyyn kiinni. Se piti aloittaa ihan alusta. Ensimmäisen kerran kun pääsin seisomaan ja jaksoin olla siinä. Se tuntui uskomattoman hyvältä! Etenin tosi nopeasti kävelyyn koska vasen jalkani toimi normaalisti. Oikeassa oli ongelmia vain nilkan kanssa. Pystyin käveleen ilman tukea jo pitempiä matkoja.

Kesällä 2013 tehtiin iso vapautusleikkaus, joka kesti yli 10h. Siinä oli tarkoitus saada vatsa kiinni, mutta kolme fistelliä jäi, mutta näytti se jo paljon paremmalta. Sen leikkauksen jälkeen olin 4vk teholla, mikä vei kokonaan toiminta kyvyn oikeasta jalastani. Jouduin taas aloittamaan alusta, siis kokonaan alusta. Istumatasapainon (mikä on erittäin vaikeita ilman vatsalihaksia), seisomisen, kävelyn, mikä oli taas entistä vaikeampaa, koska oikeassa jalassa ei ollut mitään voimaa. Silloin kesti noin 5kk ennenkuin kävelin ulos tästä ihanasta noin 20neliön huoneesta. Joulukuussa näytti hyvältä pääsin aatoksi kotiin ja vietin tammikuussa 2014 muutaman vkl:n kotona, mikä tuntui aivan yli super mahtavalta!!

31.3.2014 muutti kaiken, se virhe mikä tehtiin ihan perus skopiassa pilasi kaiken. Olin 5vk teholla ja menetin molemmista jaloista tunnon polvista alaspäin, mikä on onneksi jo palautunut, mutta en edelleenkään tunne nilkoista alaspäin. Lisäksi sain ihan järkyttävät hermosäryt, mitä ei oikeen tiedetä mistä se johtuu. Hermojen on vaan kasvettava uudelleen , mikä voi kestää vuosia. Kovalla työllä ja sisulla olen kuitenkin päässyt taas jaloilleni, vaikka ne ei vielä toimi kunnolla, olen pystynyt kävelemään noin 65m. Se tuntuu taas ihan työvoitolta ja äärettömän hyvältä päästä tästä huoneesta taas ulos omin jaloin! Joten eiköhän kolmas kerta toden sanoo ja onnistun säilyttämään kävely kyvyn ja joku päivä kävelen ilman mitään tukia! Saa****!!!

Kommentit

 1. Ihana kuulla että toipuminen edistyy. Tsemppiä ja kaikkea hyvää tulevaan vuoteen! :)

  VastaaPoista
 2. Mä rupesin ihan odottamaan tätä päivitystä, kun huomasin eilen marketissa jonkun lööppilehden kannessa, että pystyt kävelemään! Tuli ihan mahtava fiilis ja nyt se fiilis vain vahvistu :) Mahtavaa! Kaikkea hyvää vuodelle 2015!

  VastaaPoista
 3. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

  VastaaPoista
 4. Törmäsin ensimmäisen kerran blogiisi tänään ja luin kaikki postaukset kerralla. Olet todella urhea, sitkeä ja elämänhaluinen. Heikompi olisi jo luovuttanut. Tuolla elämänhalulla pystyt varmasti vaikka mihin. Toivottavasti tämä juuri alkanut vuosi on kohdallasi se vuosi, jolloin kaikki kääntyy paremmaksi, kipu hellittää ja elämä alkaa normalisoitua. Kaikkea hyvää ja jaksamisia sinulle.

  VastaaPoista
 5. Tsemppiä taisteluun...olet sisukas nainen ja tuo vielä palkitaan :)

  VastaaPoista
 6. Tsemppiä taisteluun...olet sisukas nainen ja HYVÄÄ UUTTA VUOTTA 2015

  VastaaPoista
 7. Hurjat ONNITTELUT 65metristä ja älyttömästi voimia taisteluun, pitkälle oot jo päässy :)

  VastaaPoista
 8. Tsemppiä, hyvää uutta vuotta ja toivottavasti joskus vielä oot työssä josta pidät :)

  VastaaPoista
 9. Matkasi vetää sanottomaksi, kyyneleiltäkään ei voi välttyä. Onnittelut kuitenkin etenemisestäsi, elämänjanosi kantaa. Toivon sinulle kaikkea hyvää!

  VastaaPoista
 10. Sä oot kyllä ihan MIELETTÖMÄN SISUKAS! Itsekin aina pysähdyn tätä blogia lukiessa, että minkä ihmeen takia mä valitan jostain pienestä päänsärystä. Tätä blogia on (en keksi adjektiivia) inspiroivaa lukee, välillä oon super onnellinen sun puolesta, ja välillä toivon vaan parasta, ja toivon, että tää sun taistelu palkitaan! Go girl go!! ❤

  VastaaPoista
 11. Mä rupesin ihan odottamaan tätä päivitystä, kun huomasin eilen marketissa jonkun lööppilehden kannessa, että pystyt kävelemään! Tuli ihan mahtava fiilis ja nyt se fiilis vain vahvistu :) Mahtavaa! Kaikkea hyvää vuodelle 2015

  VastaaPoista
 12. Minäkin törmäsin ensimmäistä kertaa näille sivuille. Kunniaa tehden Sinun ponnistuksillesi. Olet sisukas suomalainen nainen ja esikuva tuhansille suomalaisille henkilöille. Rukouksin Jeesuksen nimessä Sinua muistaen ja tervehtymiseesi täysin uskoen. Uskon myös että Sinut nähdään omin jaloin linnan juhlassa. Edustamassa meitä muita suomalaisia.

  VastaaPoista
 13. Tsemppiä!! Kyllä kolmas kerta toden sanoo! Kaikkea hyvää uuteen vuoteen.

  VastaaPoista
 14. Törmäsin tähän blogiin ihan sattumalta.. ja luin sit kaikki heti :) piti tallentaa iha kirjamerkkeihin et käyn lukee toistekkin. Toivottavasti kaikki menee nyt hyvin..pienin askelin parempaan päinn. Sä oot kyllä selviytyjä :) paljon tsemppiä sulle. Vielö tulee se päivä kun kaikki on hyvin eikä oo kipuja. Hyvvää uutta vuotta Sinulle :)

  VastaaPoista
 15. 100 prosentin varmuudella kävelet vielä joku päivä pitkiä matkoja väsymättä. Olet sen päätöksen jo itse tehnyt, ja olen iloinen päätöksestäsi. Hyvää Uutta Vuotta!

  VastaaPoista
 16. Hienoa! Urheutesi tuottaa tulosta. Tsemppiä vuodelle 2015!

  VastaaPoista
 17. tsemppiä sinulle olet taistelija etkä luovuta <3
  t, jussi

  VastaaPoista
 18. tsemppiä sinulle olet taistelija etkä luovuta <3
  t, jussi

  VastaaPoista
 19. Hei. Kuten monet muut törmäsin sattumalta blogiisi. Luin tarinan ja pakko myöntää kaksi asiaa.
  - Ensinnäkin sen että tarina yllätti minut täysin, en ollut koskaan osannut kuvitella sellaista tilannetta jossa olet!
  - Toinen asia on se kuten monet muut ovat todenneet, että olet kuin teräksestä tehty! Sinussa on sisua vaikka muille jakaa, älä koskaan menetä sitä osaa henkilöllisyyttäsi, koska se on kullan arvoista. :)

  Tsemppiä, ja pikaista paranemista toivottaen,
  Leif.

  VastaaPoista
 20. Olen sisukkuudestasi sanaton. Tuolla tahdonvoimalla tulet takuulla vielä kävelemään ja saavuttamaan kaikki unelmasi!

  Parhainta mahdollista uutta vuotta 2015!!

  VastaaPoista
 21. Olenkin monta kertaa miettinyt, kuinka sen rohkean poliisin kävi... Mahtavaa kuulla, että pystyt jo seisomaan ja vielä kävelemäänkin! Kerta olet noin uskomattoman vahva, pystyt ihan varmasti vieläkin huikeampiin suorituksiin. Tsemppiä ja tahtoa koko vuodelle! Kohta menee 100 metriä rikki!!

  VastaaPoista
 22. Vautsi. Paljon oot joutunut kestämään. Upeaa, että voit jo kävellä. Loistavaa, Monesti olen pohtinut miten voit ja miten kuntoutuminen sujuu, Lööppilehdistä lukenut aina välillä juttuja siusta ja nyt sitä kautta törmäsin blogiisi. Tsemppi tulevaan ja upeaa alkanutta vuotta. Terkuin Tuntematon, myös poliisin ammatista unelmoiva lähihoitaja

  VastaaPoista
 23. Oot kyllä ihan älytön taistelija !! Tsemppii jatkoon ! :)

  VastaaPoista
 24. Olet sie kyllä sisukas,oikein hiljaseksi vettää tuo kaikki mitä olet kokenu ja kuinka siihen suhtaudut! Mahtavaa! Sie vielä joskus kävelet ja elät täyttä elämää, tuola asentheela se on varma! Kaikkea hyvvää vuole 2015!

  VastaaPoista
 25. Wau... Niin erilainen lukea bloggisi verrattuna tavata sinua .... Mulla on enemmän hieman ymmärrys nyt kuin aiemmin

  Olet tosi hyvä kirjailija

  VastaaPoista
 26. Olen sanaton, en osaa muuta sanoa kuin "Niin kauan kuin on elämää, on toivoa".
  Voisimpa edes osan säryistäsi jakaa.
  HYVÄÄ UUTTA VUOTTA 2015

  VastaaPoista
 27. Voimia sinulle! Joku päivä sinä vielä juokset, usko pois! Olet semmoinen sisupussi! <3

  VastaaPoista
 28. Ohhoh.. Kuulin vasta blogistasi ja luin kaikki postaukset.. Oon ihan hämmentynyt. Täysin tyrmistynyt.. En voi muutakuin toivottaa PALJON PALJON jaksamisia, kohta juokset jo jalkapallokentällä! Sä oot taistelija.. Mä luen tätä sun blogia taas uudelleen kun tuntuu että maailma romahtaa.. Jään lukijaksi! Sä olet niin hemmetin sisukas! Älä luovuta..oot jo niin pitkällä! :)

  VastaaPoista
 29. Terve. Kun tätä sun blogia lukee niin täytyy kyl todeta et oot pirun sisukas, kovapäinen ja määrätietoinen nainen. Ihailen tuota elämänhalua ja asennetta jota susta huokuu, pidä ne niin pääset vielä pitkälle! On täysin kohtuutonta ja väärin että joku joutuu työtehtäviensä vuoks kokemaan jotain tuollaista mitä käyt läpi..

  Vaikken poliisista hirveästi ammattini puolesta tien päällä liikkuessani tykkääkään (oon rahtari ja aina kun kohdataan niin yleensä se maksaa jotain :D niin toivon jaksamisia kaiken vaikeuden keskelle. Toivottavasti saavutat tavoitteesi mahdollisimman pian ja pääset takaisin töihin!

  Tsemppiä ja parempaa vuotta 2015!
  -LuisU

  VastaaPoista
 30. Mahtavia uutisia. Kyllä silmät kostuivat, kun uutisen luin. Moni voisi ottaa sinusta mallia ja asenteestasi. Mahtavasti tsemppiä ja jaksamista.

  VastaaPoista
 31. Voimia ja tsemppiä taipaleellesi. Olet ihanan sinnikäs. Liian paljon olet vaan saanut kokea ikääsi nähden. Ja paljon varmaan vielä edessä.

  VastaaPoista
 32. Harvassa on sinun kaltaiset taisteliat! Voimia vuodelle 2015

  VastaaPoista
 33. Keskity terveyteesi, sinussa on mahtavasti potentiaalia. Raskaammat ajatukset selviää ajan kanssa.

  VastaaPoista
 34. Onnea! Oon seurannut sinua jo reilun vuoden. Toivon sulle ja parantumiselle hyvää tätä vuotta. Oot todella pysynyt päätöksessäsi ja se varmasti auttaa paranemisessa. Pidän peukut pystyssä, että nyt pääset jo tänä vuonna liikkuun enemmän ja kotiin pitemmäksi aikaa. Tsemppiä!

  VastaaPoista
 35. Nousi ihan vedet silmiin kun luin tuon edellisen ja tämän postauksen. Todella ihana kuulla että toipuminen ottanut askelia eteenpäin. <3 Tää on sun vuosi, eiks niin? :)

  VastaaPoista
 36. Urheus tai rohkeus on vanha kardinaalihyve, sillä rohkea ihminen on valmis ottamaan riskejä, eikä suostu kompromisseihin, vaan uskoo palavasti omaan asiaansa. Urhea on se, joka on ehdoton ja uskollinen unelmilleen, kaipauksilleen ja tavoitteilleen. Urheus saa hänet ottamaan riskejä ja näin olemaan rohkea.

  Ihmisen sielussa on kahdenlaista rohkeutta. On olemassa tunteetonta rohkeutta, joka turvautuu väkivaltaiseen käytökseen. Tällainen barbaarinen rohkeus on ihmisen vihollinen, sillä se vahngoittaa inhimillistä yhteiskuntaa.

  Toista rohkeuden tyyppiä kutsutaan urheudeksi. Se kuvaa kykyä, vaikeuksista huolimatta, pitää kiinni periaatteistaan maksoi mitä maksoi. Tällaista rohkeutta tarvitaan kaikissa inhimillisissä yhteiskunnissa, perheissä ja maissa. Se tekee ihmisestä henkisesti vahvan. Ilman rohkeutta ei ole vahvaa maata, vahvaa kulttuuria tai kunniakasta identiteettiä. Tällaisen urheuden ja uskollisuuden avulla inhimillinen yhteiskunta kestää ajan hammasta.

  Ennen vanhaan urheus yhdistettiin sankarilliseen rohkeuteen sodissa ja taisteluissa. Juuri siksi, koska taistelevat urhot asettivat henkessä uhanalaiseksi. Nykyään ei enää välttämättä olla valmiita uhraamaan henkeään tietyn asian vuoksi. Mutta silti pidetään edelleen hyveenä, että ihminen on valmis epäitsekkäästi syrjäyttämään omat tarpeensa taistellakseen toisille hyvän elämän.

  Urheus on sitä, että on uskollinen itselleen ja omille arvoilleen. Siksi urheus on hyve!

  Mogens Leander

  VastaaPoista

Lähetä kommentti

Suositut tekstit