Tuomaksen päivä!

Tuomas on voittaja kaikella mahdollisella tavalla! Hän se sankari tässä on, niin kuin ne muutkin jotka auttoivat minua sinä kauheana yönä, joka muutti koko elämäni täysin. En pidä itseäni sankarina vaan olosuhteiden uhrina. Tulin ekana autosta ulos ja jouduin tähtäimeen. Eka ajatukseni ampumisen jälkeen oli opit mitä intissä olin saanut. "Sinua on ammuttu, mene suojaan ja suojaa päätäsi jos hän ampuu uudelleen". Niinpä ryömin autojen väliin suojaan. Sankarit olivat työkaverini, jotka auttoivat minut ambulanssiin ja siinä olleet hoitajat. Sairaalan henkilökunta, kirurgit, leikkaus-salihoitajat, anestesialääkäri, tehohoitajat yms. Mutta nyt juhlitaan Tuomaksen sankari tekoa ja huimaa suoritusta! En tule koskaan unohtamaan tätä, kunpa voisin jotenkin korvata tämän... Tuomas on niin kova äijä!! Ei perus jantterit tollasta matkaa juokse, uskomatonta!!! Olen niin iloinen, että Tuomas pääsi maaliin ja matka kulki todella hyvin ja hän on hyvässä kunnossa. Tää päivä on hänen! Kiitos Tuomas <3

Kommentit

 1. sää heidi oot omalla tavalla kanssa sankari vaikka se sinusta siltä tunnukkaan mutta olet ollut monelle jo ehkä esi kuvana miden nousta taas takaisin vaikesta tilanteesta kymmenien leikausten jälkeen ja nyt häämöttää kotiin pääsy ja kuntoutus siinä sivussa veikkaan että moni jolla ollut vaikeaa ja on lukenut sinun plogia niin on saanut voimia taistella pois vaikesta tilanteesta nyt ei muuta kuin nokka kohti hyvinkäätä reilun viikon päästä voimia Heidi ja tsempiä fysioterapiaan

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Maikki Turusta30.8.2015 klo 17.58

   Ehdottomasti samaa mieltä Timo Laakkosen kanssa. Tästä blogista on saanut voimia ja paljon ja iloitsen kaikista askelista kohti terveempää blogin pitäjää.

   Poista
 2. Itku tulee ku lukee noita lauantain lehtijuttuja. Tää koko aika ampumisesta lähtien on ollut niin monen ihmisen taistelua, periksiantamattomuutta, sinnikkyyttä...jotain niin upeeta ettei sitä pysty edes sanoilla kertomaan. Oli aivan upeeta Heidi että tulit julkisuuteen juuri tässä tapahtumassa. Tuomas teki aivan mielettömän upean teon juoksullaan ja hänestä niin, niin moni saisi ottaa mallia. Millainen maailma tää olisikaan silloin elää jos olisi enemmän Tuomaksia? Nytkin mä vain pyyhin kyyneleitäni kun kirjoittelen tätä sillä kaikki tää mitä sä Heidi olet kokenut ja miten paljon ihmiset sairaalassa on taistellu sun elämän puolesta. Kaikki tuo on vaan niin kaunista.

  VastaaPoista
 3. Et usko, että miten tämä kosketti suunnattomasti vuotta sinua vanhempaa miestäkin, kun pitkän aikaa blogiasi seuranneena olen lukenut tämän kaiken kokemasi epätoivon, mutta silti jaksoit aidosti hymyillä Tuomaksen kanssa suoritetun lenkin jälkeen :) jaksuhali<3

  VastaaPoista
 4. Tuijotan "vastaa"ruutua tässä,en saa tekstiä siirrettyä tähän en sitte millään.
  Katsoin sun haastattelun,ja tuomaksen eilisen,ja tässä sitä sulatellaan,ja sormet(kaikki yksi)kirjoittelee mitä sattuu . )En ole koskaan samaistunut (toivottavasti)Elokuvasankareihin koettanut elää tässä päivässä,mutta nyt mulla on ihan oikeita sankareita.
  Kerrankin tuntuu että omat koettelemukset/kivut ovat tällä hetkellä sivuseikka.
  Hienoa että jaksoit tulla tsemppaamaan Tuomaksen käsittämätöntä suoritusta.
  MM-Kisoista oli maratooni voittaja "jaksanut hymyillen juosta vielä kunniakierroksen"
  Kaikki kunnia sille,mutta mitä teki Tuomas ystävälleen,no juoksi toisen maratoonin kunniakierrokseksi,se jos jokin on maininnan arvoista.No niin sain nää mun nakit sentään jotain näin aamutuimaan aikaiseksi.
  Hyvää huomenta ootte molemmat mun "oikeita"sankareita.

  VastaaPoista
 5. Ei voi kun avostaa Tuomasta♥ Sinä olet Heidi vahva nainen!

  VastaaPoista
 6. Huikeaa Tuomas ja Heidi. Toisen satasen sinnikkyys ja toisen vuosien sinnikkyys on vertaansa vailla. Maaliintulo kostutti silmäkulman eilen. Molemmista teistä välittyi sellainen vilpitön ilo toisenne kohdatessanne loppusuoralla. Voi vain ihmetellä mistä ammennatte voimavaranne. Voimia ja jaksamista Heidi, sinun oma maalisuorasikin jo häämöttää kuntoutumisen edistyessä.

  VastaaPoista
 7. Tuomaksen suoritus oli ihan huikea. Miten voikaan maailmassa olla noin vilpitön ja mahtava ihminen, joka halusi tehdä Heidin hyväksi jotain noin upeaa. Kaiken kruunasi se, kun Heidi oli itse saapunut paikalle. Tuli itsellenikin tästä tosi hyvä fiilis. :) Kiitos Tuomas ja kiitos Heidi, olet ihana!

  VastaaPoista
 8. Totta. Tuo kollegasi juoksu oli mahtava. Vielä mahtavampaa oli se, kun juoksitte yhdessä. Se olit sinä, joka autoit hänet maaliin. Missä sinulle voi lahjoittaa rahaa?

  VastaaPoista
 9. Tuomas on kova mies niin kunnoltaan kuin sisultaan, mutta älä Heidi vähättele omaakaan osuuttasi. Jokainen meistä kyllä pysäyttää vaarallisen väkivallantekijän jos sen turvallisesti ja helposti pystyy tekemään, mutta sankareita on ne jotka riskeeraa oman terveytensä ja henkensä sen puolesta, riippumatta siitä realisoituuko se toisten puolesta otettu riski vai ei. En ollut Hyvinkäällä päinkään tapahtumahetkellä, mutta voin luottaa siihen, että jos minun ympäristössäni joskus tapahtuu vastavaa niin joku toinen "heidi" sinisessä haalarissa tulee minun avukseni huolimatta riskeistä, ja siitä ettei minua tunne. Jos jollekin teistä jotain tässä tehtävässä jotain vakavaa tapahtuu, niin vähintä mitä me siviilit voidaan tehdä on edes jollain pienellä tavalla tulla kutsuttaessa vuorostamme apuun, vaikken sinua henkilökohtaisesti tunnekaan. Varsinkin kun minun ei tarvitse edes omaa terveyttä riskeerata tässä. Ja Luoja yksin tietää moniko siviili lisää sinä yönä olisi Hyvinkäällä kuollut, jos teidän partionne ei olisi paikalle niin nopeasti tullut ja tekijä olisi saanut rauhassa tekojana jatkaa. Kyllä sinä ja toki myös kollegasi ihan konkreettisestikin ihmishenkiä siellä pelastitte. Hattu nousee ainakin täällä katosta läpi. Samalla tavalla kuin arvostan sotaveteraaneja, jotka suojelivat meitä ulkoiselta uhalta, niin arvostan tietä, jotka suojelevat meitä sisäisiltä. Iso kiitos ja jaksamista ja siunauksia sinulle. T: Tähän asti hiljainen lukija.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Rehellisesti en vois enempää olla samaa mieltä edellisen kirjottajan kanssa. Pisti silmään heti tekstin alussa, kuinka sanoit ollees olosuhteiden uhri. Mä koen olosuhteiden uhrina sen, joka paikalle on ajautunut sattumalta. Sankarina sen, joka sinne on tullut pelastamaan muita.

   Poista
  2. Katja on NIIN OIKEASSA, Tsemppiä Heidi !!!

   Poista
  3. Totta !!!

   Poista
 10. Kaikki kunnia ja tsemppiä Heidille, mutta huomiota voisi kiinnittää myös kieliasuun. Nyt tämä blogi vilisee yhdyssanavirheitä, puhekieltä ja muuta mikä olisi helposti korjattavissa.
  En voi mitään sille, että huomioni kiinnittyy heikkoon kirjalliseen ilmaisuun.

  Jos saisin poliisilta sakkolapun missä olisi yhdyssana- ja muita virheitä, niin valittaisin siitä aivan varmasti, koska kansalaisella on oikeus odottaa saavansa viranomaiselta kunnon palvelua.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sorry mutta on ihan pakko!Olen yli viiskymppinen äijänköriläs,koulu oli mitä oli.
   Näitä kansankynttilöitä on nykyään joka foorumilla,nämä fooorumit tulee kyllä toimeen ilman teitä,että täytyy puuttua näihin,,,,pilkku virheisiin.Ei ole pakko jos noin pahaa tekee lukea.Anteeksi Heidi ja muut.

   Poista
  2. Kyllä jollain on pienet ongelmat, etkö kehtaa laittaa nimeäsi?

   Poista
 11. Nyt kyllä pakko yhtyä tuohon torstin tekstiin veikkaan että täällä ei kovinkaan monta joka seuraa tätä heidin plokia ei kiinitä huomijota siihen mikä on kieli asu jaonko pilkut kohdallaan ja yhdys sanat oiken tätä heidin plokiakaan ei tosiaan tarvii lukea jos noin pahaa tekee ja yhdyn kanssa tohon anteeksi pyyntöön heidi mutta meitä on joka junaa ja muutama jää asemallekin ei voi mitään

  VastaaPoista
 12. Se eilinen tempaus oli aivan mahtava ! Ja kirjoitusvirheet eivät haittaa, ovat pientä, sillä teksti on niin tärkeää, koskettavaa ja mielenkiintoista. Tsemppiä jatkossakin :)

  VastaaPoista
 13. Liput tilattu Hyvinkään tapahtumaan.Tuliko tähän nyt kirjoitusvirheitä?
  : ) : )

  VastaaPoista
 14. Oli niin ihanaa nähdä sinut Heidi hymyilevänä ja paikalla Tuomaksen upeaa suoritusta kannustamassa! Siitä kyllä tuli niin hyvä mieli ja lämmin tuntemus! Mieheni kanssa vaan puhuimme siitä kuinka väärin on, että kuntoutukseesi tarvitsee kerätä rahaa.(Hienoa kuitenkin on, että näin tehdään!) Meidän mielestä kuntoutuksesi maksu pitäisi tulla täysin valtion kassasta! Olithan kuitenkin virantoimituksessa, turvallisuutta turvaamassa! Monesti olemme asiasta puhuneet kun blogiasi ollaan luettu. Ja minusta on aivan sama missä ne pilut on ja onko niitä. Voin vaan kuvitella niitä tilanteita ja tuntoja joissa olet osan teksteista kirjoittanut ja millaisin tunnoin ihmiset on niihin vastanneet. Siinä ei paljon pilkut paina! Kaikki kunnioitus kahdelle sisukkaalle ihmiselle joiden tahdonlujuudesta voi mielestäni jokainen ottaa oppia!

  VastaaPoista
 15. liput ostettu jopa ilman kirjoitus virheitä ehkä

  VastaaPoista
 16. Hienoa Heidi! Olen lukenut blogiasi facebookista ja kommentoinut sinne, luethan sieltä kommentit? Ylläys, että tulit julkisuuteen, se vaatii paljon uskallusta, olit niin iloinen ja täynnä energiaa lehti kuvassa. Tsemppiä kuntoutukseen!! Ja paljon jaksamista eteenpäin.

  VastaaPoista
 17. Tsemppiä kuntoutukseen. Se on nyt sitten sinun oma 100 km pitkä juoksusi. Askel askeleelta,päivä päivältä eteenpäin.

  Elämän asenteesi on erittäin ihailtavaa,mikä ilmeni noissa haastatteluissakin mitä annoit tämän Tuomaksen juoksun jälkeen medialle.

  Sinä tulet tekemään vielä tärkeää työtä elämässäsi,tavalla tai toisella noin hienolla elämänasenteella ja taistelutahdolla. Tsemppiä jatkoon ja jos vain jaksat niin kirjoita myös jatkossa tänne ajatuksiasi matkasi varrelta.

  Elämässä ei ole tärkeintä se päämäärä minne päädytään loppujen lopuksi vaan tärkeintä on se matka joka kuljetaan siinä välillä ja siitä on elämän hienoimmat hetket tehty. Rock on Honey!

  VastaaPoista
 18. Mikä voima ja lämpö näissä kommenteissa on! Olette sen arvoisia Heidi ja Tuomas! Monella pääsi itku katsoessa maaliintuloa, uskomattoman liikuttavaa !!!!❤️❤️❤️

  VastaaPoista
 19. Heidille positiivista asennetta kuntoutumiseesi tämän hirveän tragedian jälkeen toivotaan, että voit vielä jatkossa pukea malivahdin paidan päällesi ottelutapahtuman yhteydessä.
  Rikostutkija Tuomas Pelkonen ansaitsee huomattavasti enemmän kuin kiitokset esimerkillisestä toiminnastaan aloitteellisesti kuntoukseesi kerättävän tukisumman johdosta.

  VastaaPoista
 20. Hienoa, että Heidi oot vihdoin kuntoutumaan päin ja pääsemässä sairaalasta pois. Olen töissä sairaalassa, jossa valitettavasti kohtaa melkein päivittäin vakavasti sairaita nuoria ihmisiä, osa tapaturmien ja väkivallan uhreja. Jokaisen selviämistarina on aina yhtä hieno, muut päätökset tarinoille täytyy hyväksyä osaksi elämää. Minusta olisikin hienoa, jos ihmiset muistaisivat ja tukisivat myös näitä muita nuoria ja vanhempiakin selviytyjiä. Heitä jotka eivät ole julkisuudessa koko kansan sankareina. Rahaa voi lahjoittaa erilaisille järjestöille ja tahoille. Tempauksia voi järjestää myös heille. Sairauksien tutkimus, tukijärjestöt ja henkinen- ja fyysinen kuntoutus tukevat monetn selviytymistä. Ja varsinkin ennaltaehkäisyn puolesta pitäisi puhua, jotta Hyvinkään tapahtumat eivät toistuisi. Siellä kuitenkin myös kuoli ihmisiä. Heidin hyväksi on saatu hienoja tempauksia ja rahaa kerätty. Heidin hienoa selviytystarinaa ei voi vähätellä, mutta toivoisin ihmisten myös ymmärtävän, että näitä "Heidejä" on muitakin. Hekin ovat oman tarinansa sankareita.

  VastaaPoista
 21. Lähes kaikki täällä hehkuttavat sinua ja tuota toivottavasti laillista rahankeräystä. Käsittääkseni haavoituit työssäsi eli Valtiokonttori (me veronmaksajat) maksaa hoitosi ja kuntoutuksesi.

  Kerrot että leikkauksia on tähän mennessä ollut yli 200. Karkea arvio siis on että tähän mennessä veronmaksajien rahaa on kulunut noin 2 000 000 e. Kuinka monta miljoonaa vielä aiot kuluttaa?

  Itse olen työtön 54 v korkeakoulutettu mies, jolta SS-hallitus juuri uhkaa leikata lisää. Valitettavasti ei riitä sääliä sinulle.

  VastaaPoista
 22. Selvennystä tähän "keräykseen"Joku varmasti luulee että Heidi olisi tämän keräyksen alulle laittanut.Asia selvinnee jos lukee hieman tarkemmin.

  VastaaPoista
 23. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

  VastaaPoista
 24. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

  VastaaPoista
 25. Että ihmiset on kateelisia kun toisia autetaan ! Tsemppiä Heidi :)

  VastaaPoista

Lähetä kommentti

Suositut tekstit